ponedeljek, 20. september 2010

Dopust - Mali Lošinj (hotel Aurora)

Letošnji "poletni" dopust bomo preživeli na Malem Lošinju. Za to destinacijo sva se odločila, ker je tukaj dobra klima za pljuča (bronhitis, astma). Upam, da nama bo z Nikom klima dobro dela ;-)
Na pot smo se odpravili v soboto dopoldan (ko je bil del Slovenije pod vodo), med potjo smo se ustavili v Grosuplju s prijatelji na dopoldanski kavi, nato v Ljubljani, kjer je moja draga kupila nov fotoaparat za moj rojstni dan in nato pičili proti 9A (Hrvaška) in trajektu. Kljub obilnem deževju na poti ni bilo posebnih težav, razen nemškega voznika, ki je od Opatije do trajekta vozil 35km/h, še dobro, da se je po 10 km take vožnje umaknil, da smo ga lahko prehiteli, kajti drugače bi zamudili trajekt in na drugega bi čakali 1,5 ure :-(

Jaz in Nik na trajektu

Mami in Nik, pogled proti celini

Ko smo prispeli na Cres smo se oglasili na obisku pri mojem stricu v avtokampu "Kovačine". Nato pa smo nadaljevali pot do naše končne destinacije - Mali Lošinj. Za zadnji del poti smo porabili slabo uro, s tem da smo med potjo naleteli na odprt most, ki povezuje Cres in Lošinj.


Vhod v hotel Aurora

Plaža pod hotelom Vespera

Gasilec Nik na obveznih vajah