nedelja, 25. november 2012

Zunanja inox ograja

Letošnja topla jesen nama je omogočila, da sva se lotila še zunanjega balkona. Prav na hitro sva našla ploščice, ki so nama bile všeč na prvi pogled. Vendar še vedno nisva vedela kako naj zaključiva rob balkona. Vsi odkapni profili na trgu (ki sva jih našla v trgovinah) so bili take oblika, da jih ni bilo možno upogniti po radiju našega balkona. Ko sva že skoraj obupala sva od znanca slišala za podjetje KOPS kjer so nama naredili Alu profil po najini želji. Prav tako pa so izvedli barvanje v želeni RAL barvi. Ko je bil rešen še ta izziv, smo čakali samo še suho vreme in temperature nad 5 C. Tudi to smo dočakali in položili ploščice. Ker pa je vreme še kar vztrajalo pri ugodnih razmerah smo naredili še balkonsko ograjo.

Ograja je narejena iz pokončnih "ploščatih palic" (v spominu imam da so debeline 5 mm) in cevi (premer 14 mm). Ograja je bila zaradi zahtevnosti sestavljena na samem mestu postavitve. 
Za balkonsko ograjo smo  nosilne vijake vlepili v betonsko ploščo po izdelani fasadi. Za francoski balkon, pa so bile konzole za pritrditev vgrajene že med izdelavo fasade!

 Balkon od strani

 Balkon naravnost

 In še ena iz levega profila ;-)

Francoski balkon