četrtek, 4. avgust 2011

Talno ogrevanje - 2.del

Po položenem vsem stiroporju, sistemskimi ploščami in napeljanih dovodnih ceveh do razdelilnih omaric (napeljal sem 26x3 PEX-Al-PEX cevi), sva začela s cevmi za talno ogrevanje.
Ker tega še nikoli prej nisem počel, sem si zadeve malo ogledal na internetu, nekaj v živo, predvsem pa sem si pomagal s tem, da sem vse sobe zrisal na računalnik in tako ugotovil koliko dolge zanke bodo v posameznem prostoru.
Vseh 25 zank (cca. 2200m cevi) sva dva položila v cca. 15 urah. Cevi sva polagala na 10 cm, razen ob zunanjih stenah na 5cm in v kopalnicah na cca. 7 cm. Cevi sva polagala na sistemske plošče, kar je prav zabavno početje. Razen v dveh kopalnicah sva polagala na navaden stiropor in tega ne bi počel nikdar več. Opravilo je zamudno in nerodno pa še en par rok nama je manjkal za učinkovito delo!!!

Razdelilna omarica na hodniku - 8 vej

Najina 1. soba
(tukaj sva se učila in najbolj komplicirala)

Soba v kateri sta položeni 2 veji
(Vidna je modra cev za prezračevanje pritličja)

Omarica z 10-timi vejami
(dogradili bomo še lončke za odzračevanje)

Ena izmed kopalnic in
cevi položene na navaden stiropor

Priklop vseh zank in dovodnih cevi nama je naredil majster. Pohvalil je najin šolski primer polaganja cevi in pa sistemske plošče. Sistem smo za 1x napolnili z zrakom in sicer na dobrih 5 barov in tak pritisk drži že 14 dni - torej "dihta" ;-)