nedelja, 24. oktober 2010

Strojni ometi

Prejšnji teden smo zaključili s strojnimi ometi. Med mnogimi izvajalci sva se odločila za podjetje CENAR in ni nama žal.
Ponudba je bila najbolj natančno pripravljena, izmere najbolj korektne, poleg tega nama je edini svetoval, da zaključiva knauf okoli strešnih oken in da pri vseh notranjih vratih pripraviva špalete (tam kjer jih na eni strani ni bilo). Na to smo se zmenili še za solidno ceno in plačilo na koncu del.
Z deli so začeli dva dni pred dogovorjenim datumom, kar je pomenilo, da smo mi še uživali na morju, ko so oni že ščitili okna in vrata, ter začeli s stropi v mansardi (še dobro, da je bilo vse pospravljeno).
Danes, nekaj dni po tem, ko so izvajalci zapustili objekt nisem odkril večjih napak in lahko rečem, da sva zadovoljna s končnim izdelkom.
Naj omenim še to, da sva imela na vseh stropih stiropor, ki je nekoliko zakompliciral izvedbo ometov. In sicer so najprej nanesli sloj lepila in vanj vtopili mrežico. Ko se je lepilo posušilo so nanesli še 1x lepilo in takoj za tem še strojni omet. Le tako so lahko popolnoma izravnali strope, ki kljub stiroporu niso bilo dovolj ravni, da bi bilo mogoče zaključiti le z lepilom in mrežico (žal ne).
Vgradili so tudi okenske police, ki sva jih kupila v podjetju AZUR 7 v Mariboru. Vgradnjo so naredili solidno in zelo poceni (GRATIS!!!) ;-)

In še nekaj slikic:

Dnevna soba
(strop bo spuščen, kajti bo dodatno izoliran zaradi balkona, ki je nad okroglino)

Mansarda in strešna okna

Vgrajena polica

Stopnice in vodovod

Stopnice iz pritličja v mansardo

PS. Ometi še zdaleč niso suhi, zato so še vedno lisasti...